Populære nettbaserte frilansjobber

I teorien kan du jobbe frilans innen de fleste yrker, men hvis du vil jobbe over nettet, trenger du selvsagt en jobb du kan gjøre via datamaskinen. Også her er det mange muligheter. De vanligste frilansjobbene på nettet er skribent, oversetter, blogger, kundetjenestemedarbeider, designer og fotograf. Du kan også starte ditt eget firma, men det krever litt investeringskapital.

Starter du ditt eget firma eller din egen blogg, kan det gå lang tid før du går med overskudd, så dette er ingen rask vei til rikdom. På nettet annonseres det også for betalte spørreundersøkelser, og det kan virke som en lettvint løsning. Problemet er bare at du som regel får betalt i poeng eller gavekort, ikke i penger.

Skrivebaserte jobber

Det enkleste å komme i gang med er skrivebaserte jobber. Her kan du jobbe som skribent eller oversetter, du kan jobbe som kundemedarbeider ved å svare på e-poster eller du kan skrive inn data og jobbe som virtuell assistent. Noen jobber krever mer utdannelse enn andre, men det finnes mange skrivebaserte jobber som egner seg for nybegynnere.

Mange skrivebaserte jobber kan ha lav lønn, spesielt i starten. Du konkurrerer alltid med andre skribenter, og de som leter etter skribenter, ansetter ofte dem som krever minst i lønn. Derfor kan dette være en lite lukrativ jobb. Jobber du som oversetter kreves det dessuten at du kan minst to språk relativt bra.

Foto og design

Hvis du er en dyktig fotograf, kan du tjene penger på å selge bilder til nettsider eller til foretak som trenger bilder. Men her har du mange konkurrenter, så du må virkelig være flink til å ta bilder. Sørg for at bildene dine skiller seg ut, for da er de mye enklere å selge.

Webdesignere, klesdesignere, landskapsarkitekter og interiørarkitekter kan også jobbe på nettet. Du kan i hvert fall finne kundene på nettet, selv om interiørarkitekter og landskapsarkitekter naturligvis må oppsøke klientene personlig etterpå. Men nettet er et fint sted å knytte kontakter, og prosjektene kan utarbeides på datamaskinen, slik at mye av jobben kan gjøres hjemmefra.

Spillutvikling og apper

Hvis du har mange gode ideer, er det også penger å tjene på å lage nyttige apper. Dette er forholdsvis enkelt, selv om du kanskje må prøve deg litt fram i starten. Men det finnes nettsider med mye informasjon om hvordan du lager apper. Det gjelder bare å komme på noe nytt, og noe som mange har bruk for.

Som spillutvikler kan du jobbe på internett, og mange jobber delvis hjemmefra. Det avhenger litt av hvilken type spill du skal lage, og hvor stor datakapasitet som trengs for å lage spillene. Spillutviklere kan tjene veldig bra, spesielt dersom de jobber for et stort selskap. Du kan også prøve å lage ditt eget spill, men det er tidkrevende.

Egen blogg som inntektskilde

Mange tjener veldig gode penger på å blogge, og dermed er det også mange som gjerne vil bli en blogger. Men de store bloggerne har brukt mange år på å utvikle bloggene sine, så dette skjer ikke over natten. Skal du lykkes som blogger må du klare å skille deg ut, og du må skrive om et tema som engasjerer.

Start ditt eget firma

Du kan også starte eget firma, eller du kan begynne med såkalt dropshipping. Da lager du din egen nettbutikk, men varene blir sendt via et annet firma, slik at du slipper å kjøpe inn store varepartier selv. Dropshipping er nok den enkleste måten å starte et eget firma, men dersom du har en annen god forretningside, kan du også lykkes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *