Hvordan tjene penger på nettet som frilanser?

Hvilken bransje passer for meg?

Det finnes utrolig mange måter å tjene penger på nett, men det er individuelt hva som passer for ulike mennesker. Du må derfor først sette deg ned og virkelig tenke igjennom hvilken bransje som passer for deg, enten dette er transkripsjon, oversetting, å lære vekk et språk eller å være journalist. Mulighetene er mange.

Nettverk

Det som anbefales er at du skaffer deg LinkedIn og skriver inn all erfaringen din. Deretter bygger du deg opp et nettverk. Ta kontakt med alle du tenker at kan ha en jobb til deg. Spre navnet ditt rett og slett. Vi anbefaler også at du oppdaterer statusen din på LinkedIn til jobbsøker.

Du kan også bruke forskjellige nettverk til å nå ut til ulike grupper. Er du for eksempel interessert i å jobbe innen animasjon, last opp filmer til YouTube eller Vimeo og reklamer for deg selv! Hvis du vil jobbe frilans må du virkelig kjøre på med selvpromotering, hvis ikke kommer du ingen vei!

Fordelene med å være frilanser

Det er ulike fordeler med å være frilanser, som for eksempel at du kan jobbe når du vil, du kan jobbe fra hvor du vil og du kan ta mer fri om du ønsker dette. Dette er noen av grunnene til at mange velger å jobbe som frilanser innenfor ulike bransjer og industrier.

Det som er spennende med å være frilanser er at du bestemmer helt selv hva slags prosjekter det er du vil jobbe med. Dette gir deg mer frihet og kanskje til og med mer kunstnerisk input. Det er en frihetsfølelse som mennesker i vanlig jobb ikke nødvendigvis kjenner på. Du har kontrollen over din egen arbeidsdag.

Ulemper med å være frilanser

Det finnes selvsagt også ulemper med å være frilanser. Det faktum at du jobber hjemmefra gjør at du alltid tenker at du kan jobbe mer, ettersom jobben er hjemme. Du kan alltid tjene mer penger og du kan alltid gjøre litt ekstra. Derfor er det viktig å skaffe seg rutiner før du begynner.

Det er også ganske uforutsigbart å være frilanser, spesielt i starten. Det anbefales at du sparer opp litt penger før du bestemmer deg for å satse frilans. Det kan også være vanskelig å få konsistent arbeid, så noen måneder vil du ha kjempemasse å gjøre, mens andre måneder vil du ha lite å gjøre. Dette må planlegges.

Økonomi

Det er flere ting som må tas hensyn til før du bestemmer deg for å bli frilanser. Du har for eksempel ikke krav på sykepenger på samme måten som fast ansatte har, derfor er det viktig å spare pengene når du har dem, ettersom du ikke har noen garantier hvis du eventuelt blir syk.

Du må også spare dine egne feriepenger. I tillegg anbefales det å ansatte en regnskapsfører om du ikke har erfaring med regnskap selv. Dette gjør at du vet hvor mye du skal betale i skatt og at du alltid ligger foran skjema. Å få hjelp i starten er veldig viktig for at du som frilanser skal lykkes.

Oppsummering

Det å være frilanser kan være en utfordring, å finne balanse fra jobbhverdag og hjemmetid kan også være en utfordring, men over lengre tid vil du skjønne hvorfor du valgte frilanslivet. Det er et liv som består av jobb, men på dine premisser. Du får mer tid til å gjøre akkurat det du har lyst til og hvem vil ikke det?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *