Hvordan finne frilansjobber

Det har kanskje slått deg at det er mulig å arbeide som frilanser. Verden vi lever i blir stadig mer digital og det blir stadig enklere å arbeide hjemmefra, slik at en kan ta oppdrag fra hvor som helst i verden uten å måtte bevege seg ut av huset. Men det er lett å bekymre seg over hvordan en skal finne seg arbeid. I og med at verden blir mer og mer digital er det også flere arbeidsgivere som bestemmer seg for å lete etter dyktige frilansere på nett – slik finner du jobber.

Jobbsøking på nett

Det er kanskje lett å se for seg at jobbsøking på nett er forbeholdt de som søker etter lokalt og fast arbeid, hvor du møter opp personlig og arbeider for en fast arbeidsgiver over lengre tid. Dette er ikke lenger tilfellet – stadig flere nettsider for jobbsøking har nemlig begynt å ta i bruk en rekke verktøy og funksjoner som har som mål å gjøre det lettere for frilansere å skulle finne arbeid, enten det gjelder lokale arbeidsgivere som har bruk for dine talenter, eller klienter fra andre steder rundt om i verden.

Sosiale medier

Om du ønsker å starte en karriere som frilanser er det definitivt lurt å ha sosiale medier i bakhodet. Sosiale medier kan nemlig bli din beste venn med tiden, i og med at disse plattformene gjerne har en lang rekke forskjellige funksjoner, og er spesielt utformet for at du skal kunne komme i kontakt med andre mennesker – blant annet potensielle arbeidsgivere. Det å skape en profil på forskjellige sosiale medier vil stort sett komme til å gagne deg med tiden, i og med at du kan utforme dine profiler til å fungere som visittkort.

Tenk som en bedrift

Når du arbeider som frilanser er det viktig å huske at du i grunn er som enhver annen jobbsøker. Du har en tjeneste å tilby og når du søker etter oppdrag må du gå inn for å overbevise alle potensielle klientene der ute om hvorfor de bør velge deg, og ikke en annen frilanser med mer utformede rammer for sine tjenester. Tenk derfor over at du må presentere og markedsføre deg selv på profesjonelt vis. La potensielle arbeidsgivere se nøyaktig hva det er du har å by på – tenk pris, produkter, tilgjengelighet og mer.

Etabler et nettverk

Kommunikasjon er særdeles viktig dersom du ønsker å arbeide som frilanser, men ikke har nok referansepunkter til at du bare kan lene deg tilbake og følge med mens tilbudene strømmer inn. Derfor er det viktig at du prøver å etablere et nettverk, slik at du kan bygge opp en personlig portefølje av potensielle klienter. Slike nettverk kan etableres hvis du bruker tidligere arbeidserfaring til din fordel – om du har fått arbeid fra en klient tidligere, kan det i stor grad være lønnsomt å undersøke om denne klienten kanskje vil trenge mer hjelp i fremtiden.

Søkemotorene er din venn

Det er ingen tvil om at det å skulle starte sin karriere som frilanser vil virke både fremmed og vanskelig helt i begynnelsen, men frykt ikke. Om du skulle føle deg overveldet av dette kan du puste godt inn, og lete tilbake til de aller mest grunnleggende stegene i hele prosessen. I vår digitale tidsalder er det stadig flere klienter som har bruk for frilansere, og de vil derfor reklamere for seg selv så godt som de kan. Benytt deg av søkemotorer, og let på tvers av internett for å finne jobber som kan passe deg. Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *