Hva er en digital nomade?

En digital nomade er et individ som tjener penger hjemmefra, over Internett. Mange jobber kan i disse dager gjøres over nettet, inkludert salg, markedsføring, design, konsulent-tjenester, programmering, skriving og oversetting, for å nevne noe. Når du kan tjene til livets opphold fra PC-en din, åpner det seg mange dører. Du slipper å stå opp tidlig og ende opp i morgenrushet på vei til en arbeidsplass i en bestemt lokasjon. I stedet kan du legge opp dagen din helt selv, og jobbe på den tiden av døgnet du måtte foretrekke.

Jobb når du er på reisefot

Som digital nomade vil du kunne jobbe fra hvor som helst, så lenge du har tilgang til Internett. Dermed blir det mulig å arbeide mens du reiser rundt og nyter drinker på strender i Syden. Nå skal ikke dette livet overglorifiseres, for du må fortsatt jobbe en del. Det skal dog sies at de mest suksessfulle digitale nomadene kan tilbringe store deler av året på reisefot, selv om det ikke blir helt det samme som å være på ferie. Nomadelivet gir deg likevel flust av tid til å se verden.

Bo billig

Dersom du bestemmer deg for å utnytte nomadetilværelsen til å reise til en annen kant av verden, er det en god idé å bo så billig som mulig, slik at du faktisk får oppleve stedet du har reist til. Da vil den nye livsstilen din bestå av en ferie kombinert med jobbing, med andre ord en ferie som ikke svir like mye i lommeboka som den ellers ville ha gjort. Særlig i startfasen av livet som digital nomade, er det lurt å holde kostnadene så langt nede som mulig.

En fleksibel hverdag

En av tingene som gjør at mange fristes til å teste ut tilværelsen som digital nomade, er den personlige friheten det medfører. Du må fortsatt tjene til livets opphold og være ansvarsfull, men du kan balansere jobb og fritid litt som du vil. Mange har nemlig ingen problemer med å jobbe lenge og med høy intensitet, så lenge de står fritt til å gjøre det når de selv måtte ønske. Som nomade kan du om ønskelig snu døgnet opp-ned, og sove om dagen og jobbe om natten. Du kan nyte måltider og fritidssysler når det måtte passe deg.

Utfordringer knyttet til nomadelivet

Livet som digital nomade er selvfølgelig ikke så rosenrødt som det først kan virke, men dersom du gjør deg selv bevisst på utfordringene knyttet til livsstilen, kan du enklere overkomme hindrene. Uansett hva ditt virke går ut på, enten du er tekstforfatter, oversetter eller programmerer, er det ikke gitt at etterspørselen alltid er like stor. Jobber du fra utlandet, men har klienter hjemmefra, kan det bli uvanlige arbeidstimer på grunn av tidsforskjellene. Å ha ansvar for alt selv uten å ha en overhengende sjef som puster deg i nakken har sine utfordringer, men la ikke det skremme deg!

Konklusjon

Selv om det å være digital nomade har sine utfordringer, er det absolutt verdt det hvis du vil ha en mer befriende livsstil. Dersom du tidligere har vantrives med en standard 8-timers arbeidsdag på en deprimerende arbeidsplass, vil du fort sette pris på en langt mer friere tilværelse. For mange holder det at de slipper å stå opp tidlig, selv om mange frilansjobber digitalt følger førstemann-til-mølla-prinsippet. Er du villig til å gjøre det som skal til for å kunne leve livet som digital nomade, er det helt sikkert noe du vil trives med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *